Bármit lehet horgolni és kötni

Helyesebben, szinte bármit elkészíthetünk horgolással vagy kötéssel.

Készíthetünk babát úgy, hogy varrjuk, de kis kreativitással és kézügyességgel lehet horgolni vagy kötni is.

Nemcsak babát, bármilyen állatfigurát, díszeket elkészíthetünk horgolással. Sokan idegenkednek a saját készítésű ajándékoktól, mert nem úgy látják a pénzbeni értékét, mintha vásárolták volna. Pedig az az ajándék, amivel sok időt eltöltöttünk míg készítettük, annál nincs értékesebb.

Néhány nagyon ügyes munkával találkoztam, melyek engem is megihlettek.

Elkészült a Bagolytáska!  Amint készen lett, arra gondoltam, ilyet készítek olyan 31-01-13_1229változatban is, hogy hátizsák legyen. Igen kedvelt figura a gyerekek körében a bagoly és sok változatban elkészíthető. Köthetünk a bagoly mintával sapkát, sál végét díszíthetjük a két nagy szemével. Ha otthoni, házicipőt készítünk, akkor feldobja, ha a lábfejet díszíti a bagoly motívum. A színe nem számít, nem feltétlenül kell a bagoly színéhez alkalmazkodni, hisz akkor elég unalmas lenne. Minél változatosabb színeket használunk, minél színesebb annál tetszetősebb. Alkalmazkodhatunk a gyermek ruhatárának színéhez is. Bárkinek ajánlom elkészíteni, aki szeret kézimunkázni. Biztos örül az aki kapja, és az is aki adja.

Ötlet, kedvcsináló:

sarga mackoEz nagyon megtetszett!

Lehet készíteni kulcstartónak,  de marokbábnak is. Ki ne kedvelné ezt a kedves mackót? Nemcsak mackót, hanem bármilyen  figurát lehet horgolni vagy kötni, legyen az egér, elefánt, vagy éppen egy kis majom.

.

arvacska Ezt az árvácskát egy külföldi oldalon találtam, sajnos nem mentettem a linket, hogy hol. Gyorsan és más színösszeállításban  is elkészíthető. Nagyon szép nyakék, fülbevaló , bros lehet belőle, ha  például fényes, nem bolyhos fonalból készítjük.

 

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s