Gobelin

“Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.”

(Napoleon Hill)

.

Sok-sok évvel ezelőtt Édesanyám egymás után varrta a gobelin képeket. Jöttek a családi ünnepek, és mindig meglepett bennünket a legújabb alkotásával. Szebb ajándékot el sem lehet képzelni, mint valaki a saját keze munkáját adja ajándékba, mellyel rengeteg időt töltött, és minden öltésben benne van a szeretet.

Akkoriban azt gondoltam, hogy sem türelmem, sem tehetségem nincs ilyen apró öltésekhez. Mégis, amikor megvásároltam az első gobelin alapot, alig vártam, hogy elkezdjem. Ez volt a  piros ruhás táncos lány  a csörgődobbal. Nem kis munka volt, de élveztem. Azóta már többször,  az én meglepetés ajándékom is gobelin volt.

A kézimunka szinte minden fajtáját csináltam, bármelyikkel szívesen foglalkozom. Mindig horgoltam, kötöttem, kalocsai mintákat és karácsonyi terítőket varrtam.  Ezeket a technikákat kislány korom óta műveltem. Amikor a gyermekeim kicsik voltak, varrtam nekik kabáttól kezdve a nadrágig mindent.

Szeretek mindent kipróbálni, és addig szorgoskodom, ügyeskedem, míg tökéletesre nem sikerül az, amit elkezdtem.

Így volt baba készítés is. Az interneten szörfözve  szép rongybabákat találtam egy rózsaszín oldalon – csodaszép volt mind. Ezek a babák szinte életre keltek a weboldalon.

Sem lányom, sem kislány unokám, mégis neki álltam tervezni az első babát. Rengeteg információt összegyűjtöttem arról, hogyan kell készíteni. Szabásmintákat csináltam, szabtam varrtam, és kikerekedett az, amire azt mondhattam, hogy EZ AZ! Ahogy az a nagykönyvben meg van írva, megcsináltam az első babát. Testét megvarrtam és kitömtem, szemét, száját hímeztem, haját felvarrtam.  Ruhatárat horgoltam, kötöttem, gyöngyökkel díszítettem..   Szerintem nagyon jól sikerült. Aztán jött a többi…

Néhány gobelin képem:

.

Még több kép elérhető IDE kattintva, egy másik weboldalamon.

.

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”                               (Albert Einstein)

.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s